ENG  NLD
// ZOEKEN
 
DOCUMENTEN PRODUCTEN
hotels
> hotels > de voordelen > energieoptimalisering

energieoptimalisering

Minder verbruiken

Als het gaat om thermodynamische machines, zijn er tal van producten met de strengste classificatie (klasse A), zowel qua koelprestaties (EER en SEER) als verwarmingsprestaties (COP). Hetzelfde geldt voor HEE ventilatorconvectoren en luchtbehandelingskasten met HR warmterecuperatoren. Er worden allerlei oplossingen toegepast die aanzienlijke energiebesparingen opleveren: motoren met "Brushless"-technologie in (HEE) ventilatorconvectoren, standaard ventilatoren met EC-motoren op de hoogrendement Floway-centrales. Elk onder deel is ontworpen om energievoordeel op te leveren zonder aan prestaties en effectiviteit in te boeten.

Alle productprestatiegegevens zijn gecertificeerd en verifieerbaar op de website van de certificerende instantie Eurovent.

 Meer terugwinnen

Het terugwinningsprincipe is simpel: doordat airconditioning van nature berust op de overdracht van warmte, heeft CIAT een terugwinning ontworpen voor de terugwinning van de calorieën die tot dusver verloren gingen. Met dit systeem is een totale of gedeeltelijke terugwinning mogelijk bij koelmachines. Voor een totale terugwinning wordt een watergekoelde condensor gemonteerd vóór de luchtgekoelde condensor. De gedeeltelijke terugwinning gebeurt met een "desuperheater warmtewisselaar" aan de persdrukzijde van de compressor. De energieterugwinning van de lucht verloopt ook in de HR-centrale, door middel van een ingebouwd warmtewiel, een platenwarmtewisselaar of een heat pipe.

 

 

Optimaliseren en controleren


CIAT biedt met Smart CIATControl energieoptimaliseringsoplossingen voor de complete installatie. Werkend op alle HVAC-componenten (koelmachine, ventilatorconvectoren, luchtbehandelingskast) en volgens een gepatenteerd algoritme, past Smart CIATControl de effectiviteit van de thermodynamische bron in realtime aan de behoefte van de afnemers aan. De regelaars van de ventilatorconvectoren hebben trouwens een eu.bac 0.2 kwalificering, wat een garantie betekent voor precisie en energieprestaties.
  Smart CIATControl