ENG  NLD
// ZOEKEN
 
DOCUMENTEN PRODUCTEN
gezondheidszorg
> gezondheidszorg > CIAT Medical System > onze oplossingen > energiecentrale

energiecentrale

De combinatie en optimalisering van de CIAT technologieën

Cristo'Control de meest geavanceerde regeling ooit ontworpen door CIAT

Pole Energie Froid CIAT geeft zijn volle vermogen wat betreft energiebesparing en behoud van het milieu dankzij een nieuwe generatie regeling. De CristoControl is het brein van uw energie-installatie en beheert automatisch alle parameters om de werking van elk apparaat te optimaliseren. Naast eenvoud in gebruik, biedt hij u comfort en zuinigheid.
 • intuïtieve benadering
 • automatisch beheer afhankelijk van buitentemperaturen en reële behoeften
 • optimalisering van de kosten van de werking
 • duurzaamheid van de prestaties van de machines
 • flexibele aanpassing op lange termijn door regelmatige updates
 • preventief onderhoud
 cristo'control

Bewaak uw installatie met Cristo'Control

Cristocontrol.com, de bewaking via de webserver, zorgt dat u de werking van uw installatie kunt zien en geeft toegang tot een extra servicepaneel (analyse van de werking, energiebalansen, hulp bij onderhoud ...).

Gekoeldwaterunits met de laatste eco-technologieën 

Met de gekoeldwaterproductie-units van CIAT (Powerciat2 LX en Hydrociat) kunt u voor het overgrote deel een watertemperatuur gebruiken van 12°/17°C voor de afkoeling. De beperking van het, meer belastende, niveau van 7°/12°C alleen ten behoeve van de ontvochtiging, gekoppeld met de efficiency van de CIAT groepen, verlaagt uw energieverbruik met 15 tot 30 %.

Powerciat LX hydrociat

 Energiebeheer door Cristopia

Met Opslag van Latente Warmte, verandert CIAT het concept van de installatie. 's Nachts, als de productiekosten laag zijn, slaat het Cristopia systeem de koude die geproduceerd is door de gekoeldwaterunits op in zogenaamde nodules. Overdag, als de energie duurder is en meer vervuilend vanwege de behoeftepieken, geeft de Cristopia de koude terug door eenvoudige thermische uitwisseling.

Resultaten:

 • een gecontroleerde energievraag,
 • evenwichtige dag en nacht belasting,
 • kleinere koelmachines en randapparatuur
 • en grote bezuinigingen op de vastrechtkosten en het elektrische verbruik.

De betrouwbare technologie, met een erg lange levensduur (10 000 geteste cycli oftewel 30 jaar in bedrijf) en zonder onderhoud garandeert duurzame besparingen.

cristopia

Gratis energie

De FREE COOLING van CIAT is gebaseerd op een extra wisselaar die de waterlus van uw installatie afkoelt door rechtstreeks koude uit de buitenlucht te halen. De compressoren hoeven niet meer permanent te werken. Alleen de ventilatoren werken.
Met dit systeem worden erg hoge energieprestatiecoëfficiënten bereikt. Met FREE COOLING wordt de energierekening van de koelinstallaties aanzienlijk lager. Tegelijkertijd worden de levensduur van de machines en de CO2-prestatie van het gebouw verbeterd.

aquaciat free cooling vextra

AQUACIAT Free Cooling / VEXTRA gebruiken in het tussenseizoen de buitenlucht om het gebouw te koelen zonder inschakeling van de compressoren. 


Itex, krachtige wisselaars voor de koude-energiecentrale

CIAT is erkend expert op het gebied van thermische uitwisseling. De laatste generatie ITEX wisselaars met platen en koppelingen optimaliseren dankzij de kwaliteit van hun fabricage en gebruikte componenten, grote precisie, uitstekende coëfficiënten van thermische overdracht en compactheid de energie- en milieuprestaties van de koude-energiecentrale.

 

 itex

Download de brochure "Cool energy system"